Om mig

Jag bor med min man och två barn i ett litet samhälle som heter Horn i Södra Östergötland. Jag har tidigare arbetat med människor som är psykiskt funktionshindrade. Där hamnade jag efter gymnasiet, för att jag inte visste vad jag ville bli när jag blev stor. Det blev ganska många år innan jag kom på vad jag ville bli.

Intresset för djur, natur och hantverk har alltid funnits. Att jobba med ett hantverks yrke har alltid varit en dröm som jag inte riktigt vetat hur den skulle förverkligas.

Sommaren 2011 hade jag funderat klart och kommit fram till att hovslagare ska jag bli! Frågan blev då bara hur? Med man, barn, fast jobb och hus flyttar man inte på sig så lätt. Efter många turer fram och tillbaka fick jag en plats på en lärlings utbildning hösten -11. 80 veckor senare var jag klar och fick börja arbeta som utbildad hovslagare.

Jag har nu vidareutbildat mig ett år på BYS i skara. Det innerbär att jag nu har möjlighet att söka godkännandet hos jordbruksverket. Vill du läsa mer om skillnaden utbildad /godkänd hovslagare gå in på Jordbruksverkets hemsida

Det innebär också att jag har mer kunskap i ryggsäcken att använda mig av i mitt arbete som hovslagare.

Att jobba som hovslagare är mycket intressant och lärorikt, jag lär mig ständigt nya saker. Ingen häst är den andra lik och deras hovar lika så. Att försöka hitta det mest idealiska lösningen för hästen och dess ägare/ryttare är en inspirerande utmaning varje dag.

Maria

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)